پرداخت خسارت ۲۷ میلیارد تومانی به بریتانیا به دلیل تخریب آثار هنری

در حمله هشت سال پیش به سفارت بریتانیا آثار هنری ارزشمندی تخریب شد

شش اثر نفیس هنری در حمله نیروهای تندرو به سفارت بریتانیا تخریب شده بود - عکس از شبکه‌های اجتماعی 

در آذرماه سال ۱۳۹۱، نیروهای حزب‌اللهی در تهران در اقدامی که غافلگیر کننده و «کاملا خودسرانه» توصیف شد، به محل سفارت بریتانیا حمله کردند. آن اقدام باعث بالا رفتن تنش‌ها در سطح دیپلماتیک بین دو کشور، و البته تبعاتی مانند تعطیلی سفارت‌خانه‌های دو کشور در خاک یکدیگر شد. 

در آن اقدام تنش‌زا از سوی گروه‌های خودسر و تندرو در جمهوری اسلامی ایران، تعدادی از آثار هنری متعلق به سفارت بریتانیا در آن مکان نیز تخریب شد یا آسیب جدی دید. شش اثر بسیار نفیس نقاشی در آن حمله آسیب دید که تنها چهار مورد از آن‌ها امکان ترمیم داشتند. 

به گزارش تارنمای خانه ملت، احمد مازنی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، به ماجرای پرداخت خسارت از طرف جمهوری اسلامی ایران به بریتانیا برای مرمت آن آثار پرداخته است. این نماینده مجلس با اشاره به حمله «افراد خودسر» به سفارت بریتانیا و تخریب  چند اثر هنری متعلق به بریتانیا، گفته است: «گویا این آثار هنری پس از ترمیم به سفارت بریتانیا در تهران برگردانده شدند و یک میلیون و ۳۰۰ هزار پوند معادل ۲۷ میلیارد تومان هزینه خودسری عده‌ای خودسر از جیب مردم پرداخت شد.»

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، خطاب به وزیر خارجه کشور گفت: «در این زمینه روشنگری کنند که آیا پرداخت چنین مبلغی صحت دارد و با چه منطقی چنین اتفاقی رخ داده است؟»

 

در حمله به سفارت بریتانیا در تهران، برخی نقاشی‌ها از وسط بریده شده بودند؛ مانند با ارزش‌ترین اثر این مجموعه که پرتره فتحعلی‌شاه قاجار است که ارزش آن بیش از یک میلیون پوند است. این اثر رنگ روغن، در قرن ۱۹ میلادی نقاشی شده است.

مجموعه هنری «آرت کالکشن» در بریتانیا که مسئولیت ترمیم این آثار هنری را به عهده داشته است، ویدیو‌هایی از چگونگی ترمیم آن آثار منتشر کرده است. 

در حمله به سفارت بریتانیا، دو اثر بسیار مهم و با ارزش از بین رفت و امکان ترمیم آنها وجود ندارد. یکی پرتره‌ای از «شاه ادوارد هفتم» بوده است که در سال ١٩٠٢ کشیده شده بود، و دیگری هم پرتره‌ای از «شاه جرج پنجم» که در سال ۱۹۱۲ کشیده شده بود.

بیشتر از